Att bränna 100 000 kronor

Det verkar som om hela Sverige, nej hela världen snackar om detta nu, att Schyman brände 100.000 riktiga kronor. Allt som ett symboliskt steg mot att eliminera lönediskrimineringen.

På sätt och vis kan jag förstå henne. På ett annat vis tycker jag hon är en jubelidiot. Tyvärr kvittar det av vad de flesta av oss tycker för som hon säger själv, de fick pengarna för att arbeta politiskt för förändringar i verkligheten. Förändring är en sak, publicitet är en annan och det sistnämnda har hon verkligen fått. Tidningar över hela världen skriver om tilltaget. Men jag undrar fortfarande hur omvärldens och Sveriges reaktion blir på detta när chocken har lagt sig. Kommer vi tänka att ”-Ja det är bäst att vi jämnar ut löneskillnaderna ordentligt nu, annars kommer Schyman hit och eldar upp våra tillgångar” eller kommer vi efter en vecka att fortsätta rycka på axlarna och tycka att ”-Jaja det är som det är och ingen lyssnar på mig ändå.” Tillåt mig vara skeptisk till storslagna förändringar och gissa på det sistnämnda alternativet. Hur fan tänkte du nu Schyman?

Om jag hade varit Schyman och fått en så generös summa för att ”arbeta politiskt för förändringar” hade jag stärkt mitt partis ställning. Då hade man åtminstone haft en chans att långsiktigt kunna göra en förändring genom diverse lagändringar m.m. och inte eldat upp pengarna. Som donator hade jag tagit det som ett slag i ansiktet.

Sedan tänker jag på alla fattiga, hemlösa, svältande och på alla sätt utsatta människor som kämpar stenhårt varje månad för att få det att gå ihop. Hur reagerar de på detta? När de får leva på nudlar och vatten, vända på varje krona och får avdrag på socbidraget för att deras barn tjänar pengar på sommarjobb. Men det är väl som vanligt, skillnad på folk och fä.

Alla har inte tusenlappar att torka sig där bak med, Schyman.

14690cookie-checkAtt bränna 100 000 kronor