Döden för bloggandet

För några år sedan var det populärt att vara med i olika communities, en grej som jag hade svårt att fatta tycke för så jag hängde aldrig upp mig på det. Det var helt enkelt inte min grej.

Hur som helst, idag stänger sajten Skunk, Playahead lades ner i januari och i augusti försvinner även Lunarstorm, så det verkar som om den typen av kommunikation är på hal is. Eller snarare på väg att ersättas med något annat och det är Facebook och Twitter som gäller just nu.

Även tillväxten på bloggarna har avstannat. Inte helt men det är en tydlig markering, tack vare Facebook. Däremot är det en tydlig inriktning på dagboksbloggandet att det är de som flyttar över till Facebook istället. Specialiserade och nischade bloggar gär tvärt emot denna trend och ökar kraftigt istället.

I och med att dessa sajter ska stängas, så kommer ofantliga mängder information gå förlorad eftersom sajterna planerar att radera alla gamla användarkonton. Ett decennium av dagböcker, diskussioner och bilder kan bli raderade. Något som jag personligen tycker är väldigt synd. På sätt och vis är det ju en del av vår historia och det kan ju vara kul för människor i framtiden om de kanske kan få veta lite om hur vi levde på vår tid.

Där vi satt och dammade bakom en surrande dator och en hopplöst omodern bildskärm 🙂

13610cookie-checkDöden för bloggandet