Jämställdheten tar nya kliv

Den här artikeln gillade jag, om den japanske studenten Hiromi Ozaki som har tillverkat en mensmaskin, som gör det möjligt för män att veta hur det egentligen känns för en kvinna en gång i månaden. Mensvärkar och allt.

Men jag undrar hur han har kommit fram till att “så här är det” eftersom han själv är man. Hur har han funnit något att jämföra med liksom? Troligtvis har han samarbetat med någon kvinna under processen att framställa den här manicken men varför omnämns inte hon i så fall?

Hur som helst, jag applåderar detta om det nu verkligen fungerar. Förhoppningsvis kan det öka förståelsen mellan kvinna och man. Nu ska vi bara uppfinna en maskin för kvinnorna så att de får veta vad som händer en man när han ser kvinnlig volleyboll på tv.

Artikeln finner du här.

13550cookie-checkJämställdheten tar nya kliv