Ett hekto segregation tack

Dilsa Demirbag – Sten skriver i dagens DN om ett Sverige som idag är mer segregerat än någonsin, och som trogna läsare vet så ligger detta ämne mig varmt om hjärtat. Jag kommer fortsätta hävda att segregation inte är bra och att det skapar klyftor, missförstånd och fördomar.

Dilsa skriver så oerhört träffsäkert och precist, om hur invandrare och vanliga svenskar har delats upp på fler sätt än genom olika stadsdelar. Visst är det så, och till viss rätt. Som helt ny i ett främmande land kan det inte vara lätt att förstå alla regler, lagar, bruk, seder med mera men frågan är vart man ska lägga tröskeln till att vara integrerad. Sätter man inte en sådan gräns så blir det som Dilsa skriver, en uppdelning, mellan oss och dem, vilket jag tror bara späder på de nackdelar som finns.

Samtidigt är det en svår balansgång mellan att behålla sina traditioner och ta hänsyn till sin omgivning som kanske är helt oförstående. Man vill bo nära släkt och vänner men måste man bo vägg i vägg med varandra när det finns utmärkta bussförbindelser?

Ett inte helt enkelt problem men som jag anser ansvariga politiker och makthavare borde ta tag i ordentligt.

Läs artikeln i DN här.

13400cookie-checkEtt hekto segregation tack