Slicka uppåt & sparka nedåt.

Man kan i dagens aftonbladet läsa om undantag från strandskyddslagen, något som ofta fås av välbeställda människor. Med andra ord, de som har pengar på fickan.

Syftet med regeln att inte få bygga närmare än 100 meter från stranden, är dels för att djur- och växtlivet ska ha goda livsvillkor och att allmänheten får tillgång till strandområden. Men vissa människor slipper böja sig för regelverket, om de har tillräckligt god ekonomi. Förra året beviljades nästan 5000 tillstånd att bygga på stränder.

Frågan är väl egentligen varför vi alls ska ha en sådan lag om den kan undangås om man tillhör gräddan av eliten? Att det dessutom späder på klyftorna och avundsjukan att vissa kan stå över lagar och regler gör väl knappast saken bättre.

Läs artikeln här.

13180cookie-checkSlicka uppåt & sparka nedåt.