Bordeller & stackars småpojkar

Det är inte lätt att vara tonårspojke, eller för den delen, att vara man. Orsak? Vi får inte bara-vara-nära och absolut inte kramas, för det är inte accepterat.

Svante Tidholm, regissör av filmen “Som en pascha” har skrivit en otroligt intressant artikel om detta, och om hur det är accepterat för svenskar att gå på bordell. Utomlands men inte i sitt hemland. Vidare belyser han att män behöver skrika av sig, lägga vardagen bakom sig och få utlopp för känslor är uppdämda. Det finns mycket som är tabu för killar, saker man inte tänker på för att det “ska vara så”. När man tänker efter så har ju faktiskt kvinnor gjort de mest omvälvande stegen i kampen för jämlikhet, medans männen mest står still och stampar på samma ställe.

Oerhört intressant läsning. Tack Fiddeli för tipset! 🙂

13140cookie-checkBordeller & stackars småpojkar