Kvinnorna tar över

i E24 kan man idag läsa om hur kvinnorna tar mer plats i så kallade prestigeyrken: jurister, arkitekter eller ekonomer osv. Enligt en prognos från SCB kommer kvinnor år 2010 vara i majoritet bland ekonomer, teologer, tandläkare och läkare.

Detta får mig att börja fundera. Hur kommer detta sig och vart tog männen vägen egentligen? Det är väl numera allmänt känt att kvinnor utbildar sig högre än männen och kanske det är hela orsaken. Möjligt är också att män genom alla år blivit vana att glida på räkmacka och få det mesta serverat på olika sätt, att de helt enkelt har slappnat av för mycket och blivit bekväma.

Så hur kommer samhället se ut ännu längre fram, låt oss säga år 2060. Kan det möjligtvis vara ombytta roller, där mannen stannar hemma med barnen, tvättar, stryker, diskar, handlar maten och lagar den, medan kvinnan jobbar hela dagen. Sedan kommer hon hem, äter middag, ser på sport-extra med sina stinkande fötter på soffbordet, fjärtar och rapar högt medan hon hinkar några bärs, för att slutligen sätta på mannen innan hon somnar. Självklart struntade hon i förspelet och han får slutföra jobbet ensam.

Å den ljusnande framtid är vår.

Artikeln i E24.

12760cookie-checkKvinnorna tar över