Ät grädde och minska i vikt?

Tillåt mig bli skeptisk…

I aftonbladet kan man idag läsa om doktor Annika Dahlqvist som tycker att man kan gå ner i vikt av att äta grädde men passa sig för jordgubbarna. Jaha, okej, då undrar jag hur fanken hon tänker. En snabb koll på nätet visar att 47 kalorier per 100 gram jordgubbar och 390 kalorier per 100 gram grädde och det fattar man ju att det är omvändt mot vad annika säger.

Hon menar att det inte är fettet som är boven, utan kolhydraterna, och hon säger även att vi ska äta ”generöst med vanligt fett” och till viss del kan jag hålla med. Dock är det skillnad på snabba kolhydrater och vanliga och man måste även ha i åtanke att man ska äta allt i lagom doser och inte frossa sig igenom maten. Saker som doktor Annika Dahlqvist missade att poängtera. Faktum är att jag blir lite smått förbannad när jag läser sådant.

Min misstanke är att hon vill att alla andra ska bli smällfeta så att hon kan stoltsera med sin späda kropp. Hon borde tagga ner på att spana in Biggest Loser och Tyra Banks Show.

Foto: Ralf Bergman.

12430cookie-checkÄt grädde och minska i vikt?