Som en jojo, upp o ner…

Det här med valbarometrar och opinionsmätningar. Hur många ska vi ha egentligen?

Ena dagen leder alliansen, nästa dag det rödgröna blocket. Det är som att se mupparna i en bergodalbana. Iiih, oooh, iiih, oooh…

Men seriöst, vad är nyttan med alla dessa undersökningar och hur kommer det sig att ingen någonsin frågar mig vad jag skulle rösta på om det var val idag? Visst, partierna måste ju ha en slags vägledning men inte en ny varje dag, som dessutom pekar åt rakt motsatt resultat. Förvirrande? Ja, det måste det väl vara.

Dessutom är väl knappast de här undersökningarna gratis att göra heller men vem är det som betalar? Det skulle inte förvåna mig alls om det är vi, skattebetalarna, som får betala det, men det är ju ingen som vågar säga något om det. Jag tror inte en vanlig Svensson orkar bry sig om alla undersökningar och till slut sitter vi där och suckar. Kanske vi rent av har blivit så trötta på skiten att vi inte röstar alls.

Nä, nu ska jag ut i solen med hunden så får ni fortsätta åka på er gnisslande bergodalbana.

Iiih, oooh, iiih, oooh…

11590cookie-checkSom en jojo, upp o ner…