Efterlysning: bra musik

Det är väl bara att erkänna att jag inte hänger med så bra på vilken musik som är ny, antagligen mest för att jag inte lyssnar på radio så ofta. På morgonen sätter ju klockradion igång men jag ligger knappast kvar och lyssnar.

Spotify kör jag ju ganska ofta men de låtarna har jag ju redan så till den milda grad att jag börjar tröttna. Dels på musiken, dels på mig själv att jag inte förnyar mig.

Så vad lyssnar jag på då? En hel del, kan jag ju avslöja och över ett väldigt brett register. Det mesta är väl populärmusik, sådan man hör på radion varje dag, men det är även mycket 80-tals hårdrock. Men det där går i perioder. Helt plötsligt är det klassisk musik som gäller, kanske 50-talsmusik, lite country, filmmusik eller utländsk musik där jag inte har en aning om vad de sjunger om. Lite folkmusik liksom.

Så snälla, ge mig lite goa, sköna tips på musik jag kan leta upp på Spotify. Pliiis 😀

Till sist vill jag ge ett exempel på, inte direkt dålig musik, men omoralisk. Lite barnslig på ett sätt och ungdomligt provokativ. Nämligen Die Motherfucker med Dope. Denna musikgrupp har gjort många andra väldigt bra låtar men DM är nog lite väl juvenil, där de bland annat sjunger Fuck The Police och jag kan bara sucka. En annan bra låt med Dope är annars You Spin Me Round som jag spelat på bloggen förut. Sådärja, nu har jag varit rättvis haha.

Några tips? Mottages tacksamt!

11360cookie-checkEfterlysning: bra musik