Ljug för att få jobbet?

Eller föreställ dig att vara någon som du egentligen inte är, skulle du palla det?

Enligt en amerikansk forskningsrapport ska tuffa män ha större möjlighet att lyckas med jobbet och dessutom vara mer attraktivare för kvinnor. Och det är väl som det sägs, att blyga pojkar får inte kyssa vackra flickor.

Samtidigt förespråkas det att mannen ska vara ödmjuk och dela hushållssysslorna. Men då måste åtminstone jag fråga mig, är inte detta ett spel för gallerierna? Självklart ska man ju försöka skilja på fritid och jobb men ska det behöva betyda att man byter mellan två personligheter? Tuff och manlig på jobbet och mjuk som en toffel när man kommer hem.

Vissa kanske klarar av att vända på myntet sådär men jag ställer mig tveksam. Man är ju fokuserad och aktiv på arbetet och har en slags disiplin på ett sätt, och hemma är det inte riktigt samma sak. Eller?

Själv är jag självklart fokuserad, målinriktad och relativt flitig med mina projekt på jobbet men när jag kommer hem vill jag kunna ta det lugnt, småprata lite och veta hur dagen har varit.

Njae, jag är schkepptischk! 🙂

Artikeln i Aftonbladet. Bild från www.giantbomb.com

11130cookie-checkLjug för att få jobbet?