Förbjud kamphundarna

Blah, så trött jag blir. Nu är debatten igång igen om huruvida vi ska förbjuda s.k. kamphundar i Sverige eller inte, men okej, jag tar det igen…

För det första, vad är en kamphund egentligen? Det är sådana som används till kamp, alltså de stackars hundar som går matcher mot andra hundar och oftast blir allvarligt/dödligt sårade. Sådana hundar har uppfostrats till att vara törstiga efter blod och har ofta en defekt i hjärnan. En hund utan gränser utan rena instikter där den mest dominanta är överlevnad. Med andra ord, det media menar med kamphund är inte enbart beroende av ras, vanligast pitbull, rottweiler osv.

Om man säger såhär att min lilla skrutthund, en Sealyham Terrier är oerhört kamplysten när det handlar om vissa hundar som vi möter på våra promenader. Med andra ord är hon också en kamphund, eller hur? (era urblåsta ***** miffon)…. Hur många småhundar är det inte som skäller som besatta på allt möjligt? Hade de vägt 25-30 kilo mer, hade det varit en kamphund också? Jag tänker närmast på terriers och chi-hua-huas.

I artikeln jag hittade på aftonbladet.se kan man läsa att Dogge Doggelito har uttalat sig om detta, själv ägare till två pitbulls, och han föreslåt ett slags körkort för hundägare och det tycker jag låter som en bra idé. Problemet är inte hundarna i sig själva utan deras ägare, och som det sägs i artikeln, hamnar ofta dessa hundar i orätta, oftast kriminella händer.

När media snackar om kamphundar borde de ta reda på fakta och inte måla fan på väggen. Ni vet ju inte ens vilka begrepp som gäller.

Jädrans puckon….

10720cookie-checkFörbjud kamphundarna