Dagens dummaste artikel

Kommun bannlyser soffa. ”Våldtäktsmän kan gömma sig bakom.”

Tja, vad säger man? Mycket dumheter ska man få höra/läsa innan öronen/ögonen trillar av.

Sundsvalls kommun har velat ta bort denna soffa som är belägen på ett café i staden. I artikeln framgår det på ett väldigt otydligt sätt vad som är sagt och påhittat men tanken slog mig, vad finns det mer i så fall som borde förbjudas? Kan inte våldtäktsmän och andra missdådare gömma sig bakom en rad andra saker?

Brev till Sundsvalls Kommun:

”Hej Byråkrater
Med tanke på situationen vid Barista i Sundsvall och deras soffa som ni påstår är en risk, vill jag härmed dela med mig av min överlägsna klåkhett och ge er en lista på andra saker som ni kan förbjuda av liknande skäl.
Bilar är stora och kan skymma mycket, speciellt skåpbilar, lastbilar och bussar så varför inte införa ett bilfritt centrum. Dessutom gör ni en insats för miljön.
Stora hundar borde förbjudas. Förutom att ni gör stadsparken mer fritt från hundbajsar stora som en Volkswagen blir det även mindre skällande och därmed mer lugn i parken. Dessutom kan våldtäktsmän och andra missdådare gå på alla fyra och gömma sig bakom fyrfota djur, som t.ex. en schäfer.
Lyktstolparna borde bort, för det vet vi ju att det även finns smala gärningsmän. Bristen på ljus i stadens centrum gör att elaka människor håller sig inomhus, vi sparar miljoner varje år på mindre skadegörelse och vintertid kan vi ha eldrivna cyklar, utplacerade på lämpliga platser. Dessa ska drivas av arbetslösa som i en psykologisk aspekt får ett utökat socialt liv.
Sist men inte minst tycker jag att vi borde införa runda husknutar på samtliga byggnader i stadskärnan. Detta minskar risken för att bli överraskad av någon som hoppar fram i mörkret och som extra bonus, mindre hundar som pinkar i hörnen till allas förtret.

Mvh Anders Messerschmidt.”

9630cookie-checkDagens dummaste artikel