En känsla av maktlöshet

En kollega mådde inte så bra idag. När jag gick förbi, på väg någonstans, såg jag att hon grät medan hon pratade med någon, och hon sa något om ”4 år”.

Senare på dagen pratade jag med henne och hon berättade saker. De senaste 4 åren har hon inte kunnat sova ordentligt och har inte velat testa några piller och hon sa att hon orkade inte ha det såhär längre, med gråten i halsen. Jag satte mig ner med henne och pratade, lugnt och sansat, att det finns hjälp att få. Sömntabletter behöver inte alls bli ett beroende, något som många människor fruktar, och att det finns receptbelagda tabletter att få åtminstone för en tid så att kroppen vänjer sig vid att faktiskt sova på regelbundna tider.

Hon lovade att prata med en vårdcentral och ja, det tyckte jag absolut hon skulle göra. Men jag tycker så otroligt synd om henne. Lite som att hjärtat blöder.

Goa människor ska inte behöva lida så. I morgon tar jag med några telefonnummer åt henne!

Bild från www.ksl.com
9240cookie-checkEn känsla av maktlöshet