Win a date with Tad Hamilton

Jag såg nyss en film som berörde mig.

Amerikansk romantisk komedi från 2004. Föreställ dig att du möter din favoritskådespelare och du plötsligt blir hans favorit. Det är vad som händer Rosalee Futch, en kändisfixerad småstadstjej, som vinner en dejt med Hollywood-snyggingen Tad Hamilton. Även om Rosalees dröm har gått i uppfyllelse, betyder det ett fullständigt kaos för hennes bästa kompis Pete. Han är pojken som får stanna kvar hemma, djupt, hopplöst och hemligt förälskad i henne.

Jag vet inte om detta var en tjejfilm, en s.k. chick-flick, men den var oerhört intressant. Arbetskompisen Pete, som för övrigt spelas av Topher Grace, dvs Eric i That 70´s Show, har ju enorma problem att berätta för Rosalee att hon är hans livs kärlek. Dessutom måste han försöka mäta sig med en annan kille som har allt, något som inte går så bra när han är inte är lika muskulös, lika rik, har ett lika spännande jobb osv osv.

Och det var nog därför filmen berörde mig, för visst känner man igen sig. Dum som man är så försöker man alltid jämföra sig själv med andra och man har oftast inte självförtroendet att ta steget. Det är nog som Rosalees pappa sa till Pete på verandan….

“Ibland spöar Goliat skiten ur David men ingen är intresserad av att höra den historien”

7100cookie-checkWin a date with Tad Hamilton