Konsten att bli känd

Jag råkade zappa in på Tyra Bank Show och fastnade.

Programmet handlade om unga tjejer som gjorde allt för att bli kända. De utsattes för en falsk intervju med gömd kamera och avslöjade de mest hemska saker, saker som de var villiga att offra för att bli kända.

En tjej föreslog att de kunde kalla hennes pappa för alkoholist, även om han inte var det. En annan tyckte skvallerpressen kunde skriva att hon hade kört med knark i bagaget. Värst av allt var att flera av de här tjejerna mycket väl skulle kunna tänka sig att vara med i sexvideos, allt för att skapa publicitet.

Tyra Banks Show i kombination med ett avsnitt av South Park där Paris Hiltons image försökte efterliknas av småtjejerna som ville bli kallade för horor, fick mig att undra vilka ideal de yngre har idag. Mest av allt undrade jag var media tappade allt sitt ansvar och förnuft.

En annan grej, det här med datorspel. Ibland blossar ju debatten upp om att datorspel har skuld i diverse våldsbrott, våldtäkter och skolmassakrar. Förr var jag ävertygad om att det inte hade det, men nu börjar jag undra. Då resonerar jag som så att unga hjärnor är mer lättpåverkade och tar lättare intryck av vad de ser och hör. Inte att datorspelen skulle ha all skuld i att något hemskt händer, men att det mycket väl kan bidra i kombination med tv, musik m.m.

Redan idag ser man ju tydliga tecken på att allt inte står rätt till. Som sagt skolmassakrar, musik som säger att vi ska skjuta folk, våldta dem och sträva efter pengar, makt och materialistiska saker, tv-program där de försöker vinkla våldet som att det är en kul grej. Vilket det kan vara, men i lagom doser och som välbalanserad humor i rätt situation.

Ett annat sätt att tänja på gränserna inom det respektabla är den nya tv-serien där det är tänkt att oskulder ska förlora den på tv. Läs här om Veronica, 21, som tänker ställa upp.

Avslutningsvis vill jag visa er klippet från South Park, där Paris Hiltons lilla chihuahua Tinkerbell tar livet av sig. Väldigt obehagligt klipp tycker jag, men det är ju sådant som dagligen serveras till våra barn och ungdomar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3jIzRZr7zW0]

5940cookie-checkKonsten att bli känd