Eller okej då, Kristi Himmelfärdsdag då, eller vad den heter. Är det inte meningen att vi ska göra något liksom, för att hedra denna händelse?

Mitt förslag är att vi gör denna dag lite mer kommersialistisk så att affärsmännen blir glada och vi främjar Sveriges ekonomi. Till exempel kan vi köpa vita näsdukar, eller kanske servetter, och vid en bestämd tidpunkt stå och vifta med dem, tittandes uppåt. Alltså som ett farväl. Är det någon som skulle gå med på det? Nej exakt, det är lite lättare att bara vara lediga, inte sant?

Kristi Himmelfärdsdag är en röd dag, en dag då vi har ledigt, och alla är glada över det. I ett stressigt samhälle ska man ibland få chansen att vila upp sig. Men samtidigt kan jag inte skaka av mig den känslan att det är väldigt orättvist att vi ska ha ledigt på en massa kristna högtidsdagar när Sverige samtidigt ska anses vara välkomnande mot alla typer av kulturer. Om vi nu verkligen menar vad vi säger ska vi väl ha ledigt på alla andra högtidsdagar också? Som St. Patricksday, Chanukah, Tacksägelsedagen (Thanksgiving), Ashura, Shem el Nessim o.s.v.

Antingen det eller så lägger vi ner alla lediga dagar, delar upp den i lika portioner över året och kallar dem något som inte har med någon religion. Hellre dagar som “Kramdagen” eller “Festdagen” eller kanske “Humanveckan“.

Rättvist och bra med en varm tanke, så skulle det vara! 🙂

Bild från www.davidmcd.com

5900cookie-check