Dieter och bantning inget bra för kroppen

Tidigare idag råkade jag zappa förbi Kunskapskanalen, och en programserie kallad Myter om Maten, som var väldigt intressant.

Där var denna kvinna, dietisten Anna Ottosson, som pratade om att bantning var riktigt dåligt. Speciellt dieter där man förbjuds att äta vissa saker och det talades mycket om kolhydrater. Det är enligt vissa dieter ett stort ajabaja.

Som gammal diabetiker har jag länge vetat att kolhydrater behövs i kroppen eftersom det är energiuppbyggande. Men det är klart, det förutsätter ju såklart man planerar att röra på sig haha. Sedan dök det upp en kille, Lars tror jag han hette, som berättade en hel del intressant om hur man ska ladda inför hård träning. Pasta, som sägs vara extra bra, är i själva verket inte alls bra då det innehåller så få ingredienser. Och det är väl där det gäller att vara uppmärksam, inte sant? Vem kan leva på enbart vatten t.ex?

Kolla in Anna Ottossons blogg och se första delen i programserien Myter om Maten.

130cookie-checkDieter och bantning inget bra för kroppen