Mer pengar till de äldre

S lovar miljarder till pensionärer (svd.se) och det glädjer mig.

Jag är inte politiskt aktiv och inte heller sympatiserar jag med något speciellt parti, inte än i alla fall då det fortfarande är långt kvar till valet. Ungefär en månad innan tänker jag göra en sammanställning, precis som jag gjorde inför EU-valet och först då vet jag vart jag lägger min röst. Dock måste jag tillägga att SD ligger låååångt ner på sympatiskalan. Fanatiska röstfiskare göre sig icke besvär, tack så mycket.

Jag med sköterskan år 2045

Hur som helst, S vill göra en bra grej för de äldre och det är inte mer än rätt. Det är ju trots allt de äldre som har byggt upp vårt samhälle till vad det är idag, de besitter kunskaper vi kanske har glömt av, kan ge råd i många saker då de helt enkelt har mer erfarenheter i bagaget. I själva verket borde de hyllas och skämmas bort så mycket som det bara går! Tyvärr läser man ju ibland om misär på vårdinrättningarna eller om ensamma människor som tynar bort bortom samhällets hetsiga livsstil. Det borde vara helt tvärtom.

Så tack mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, mormorsmor, farfarsfar…. Vart hade vi varit utan er?

Bild från www.funnycoolstuff.com

160cookie-checkMer pengar till de äldre