Jämlikhet överallt åt alla

Debatten går alltjämt varm om vem, vad, hur, varför och tjo faderullan, man/kvinna etc, m.m. o. dyl.

”Byt namn från MVC till föräldravårdscentralen!” (aftonbladet.se) och ja, det kan jag hålla med om. I dagens samhälle är det inte bara mamman som ska sköta hemmet och ungen utan ansvaret ska delas. Samtidigt får man ju tänka på provrörsbefruktningar, insemineringar m.m. och det nya namnet skulle ju inbegripa dessa former också så det är ju jättebra!

Men ibland kan det gå överstyr tycker jag. När man vill byta namn på Herr-Gårman-skyltarna t.ex. för att bara ta ett exempel. Ska skyltarna byta namn till Hen-Gårtrippar eller kanske vi ska ha separata övergångsställen för män och kvinnor? Det lär ju bli ett helsicke i större städer.

Sedan finns det ju många fler exempel. Som när tidningarna skriver om Gärningsmannen. Det kan ju lika gärna ha varit en gärningskvinna. Eller ordet mandat, hur ska vi ändra på det så att det blir könsneutralt? När vi ändå håller på så kan vi väl förbjuda allt som kan tänkas vara stötande för kvinnor, som bakelsen Hallongrotta. Eller varför bara för kvinnor förresten? Låt oss förbjuda midsommar med dess hedniska budskap och ta bort alla gurkor längre än 4 centimeter så att vissa män slipper få komplex. Visserligen en minoritet men ändå, man måste ju tänka på alla. Lättast vore väl om vi struntade i gurkor helt och började äta skivad gurka istället. Allra helst saltgurka men det kanske inte är bra då kvinnorna börjar längta efter antingen sjömän eller brunbrända män från medelhavet.

Jafan, det är inte lätt att vara alla till lags. Man eller kvinna.

180cookie-checkJämlikhet överallt åt alla