Förbannad diabetes

Yr i mössan och ingen koll på någonting. Jepp, det låter som en alldeles vanlig måndagsmorgon hemma hos mig. Någon spelade hög musik mitt i natten, visserligen en kort stund men det fick mig att vakna till. Att sedan hunden höll på med något konstigt, bland annat rapade högt minst tre ggr, gjorde ju inte saken bättre, så sömnen blev lidande.

Till råga på allt fick jag insulinkänning, alltså sockerfall. Allt tack vare pizzan igår.
Pizza är väldigt svårt att balansera sockret efter eftersom det är så mycket fett, vilket försenar dess nedbrytning. Så jag tog en liten, försiktig dos med insulin vilket resulterade i sockerfall. Detta brukar jag ordna genom att dricka Gainomax vilket alltid fungerar och ja, jag tog lite insulin till det också. Slutet gott, allting gott, kan man ju tro men nejdå…

På morgonen ligger jag på 18 i blodsocker och det är minst 11 för högt, så jag tar insulin samtidigt som jag äter havregrynsgröt med mjölk. Det borde jämna ut sig, tänkte ju jag. Men såklart funkar inte det heller och jag får lågt socker igen och tanken att åka till jobbet idag, ja den flög sin kos.

Alldeles för lite sömn, hoppigt socker och yrsel plus massor att göra…det är ingen bra morgon för mig. Att mina nytvättade kallingar av någon konstig anledning luktar som Bockstensmannens deo gör inte dagen bättre, så vi får se om jag tar mig till jobbet alls idag. Som tur är har de öppet till kl 21.

Men det är väl själva fan att man inte kan leva ett normalt liv någon gång. Att äta vad jag vill, göra vad jag vill utan att behöva tänka på konsekvenserna. Ursäkta mitt ordval nu men det är totalt åt h-vete… 🙁

Bilder från www.btf.nu och www.clipartof.com

210cookie-checkFörbannad diabetes