Inte rehab men sjukgymnastik

Upp klockan 6, ringde vårdcentralen vid 8, fick tid för besök kl 11 så det blev inte länge på jobbet.

Väl på vårdcentralen fick jag berätta lite snabbt vad som gällde, och försökte förklara vad som hade hänt sedan ”kraschen” i januari 2008 och att jag var under utredning av Arbetsförmedlingen. I en väldigt lång tid har Af försökt få mig in på rehab för att kunna komma igång igen men varken primärvården eller någon annan har velat träffa mig, jag har bara fått blanka nej hela tiden. Något som har förvånat alla och jag blev rådd att anmäla till Patientnämnden.

Detta gjorde jag inte direkt utan tänkte vänta och se vad de sa på Vårdcentralen idag och jag blev lite förvånad…

Först ställer hon en massa konstiga frågor, bland annat om jag har Aspberghers, ADHD, är dyslektiker eller något annat konstigt. Självklart om diabetesen, om min uppväxt och om neuro..nånting så jag kände mig ganska manglad när jag kom ut därifrån. Man undrar ju vart hon fått de sakerna ifrån, men en smal tröst är väl att jag verkar vara, enligt henne, ”ganska intelligent” hahaha. Seriöst, okej jag må inte vara läkare men långt ifrån ointelligent, tackar så mycket. Vi får väl tro att det var ett olyckligt ordval i samband med fel ton…eller nåt. Något jag råkar ha.

Hur som helst, jag fick veta att det är möjligt för mig att börja med sjukgymnastik, något som tydligen varit möjligt i minst ett års tid. Jaha, och hur ska jag kunna veta det då? När alla sagt att det är såååå långa köer dit och att man får vänta i minst ett års tid. Allvarligt talat, hur sjutton ska jag kunna veta det då? Eller Af för den delen borde verkligen ha vetat detta då de har sina team som utreder folk i min situation. De jobbar med det!

Nåja, på måndag ska jag ringa och se om jag kan få börja på sjukgymnastik när flytten är klar, det är ju inte så långt kvar nu.

Efter besöket åkte jag hem, rastade hunden och tog henne med mig för att åka till jobbet igen. Dels för att få prata lite om det och informera min chef, dels att hunden ska få lite omväxling. Förresten är mina jobbarkompisar grymt härliga att jobba med! Bara så ni vet…

Frustrerad? Ja, en smula. Fan tur att det är fredag haha.

260cookie-checkInte rehab men sjukgymnastik