Jaha så var man bög igen då…

För några dagar sedan hamnade jag i en diskussion angående könsrollerna och hur de stakas ut i en väldigt tidig ålder. Ni vet, blått till pojkarna och rosa till flickorna, små leksaksugnar och knallpistoler o.s.v…

Vi började prata om hur det skulle vara i samhället om inte dessa skillnader fanns, kanske vi hade haft ett mer jämställt samhälle då? Självklart började vi prata om homosexuella, hetero, transor och gud vet vad och jag är inte säker men personen jag pratade med gjorde kanske, jag säger kanske, en anspelning på att jag kanske skulle kunna vara gay.

Missförstå mig inte, jag har inget emot bögar, gay eller vad de vill kalla sig idag, och detta är inte första gången någon i så fall har trott det om mig. Jag tycker bara att det är synd att det än idag, i civilisationens 2010, finns så starka regler och antaganden om hur en kvinna eller man ska se ut, bete sig, göra o.s.v.

Men å andra sidan, jag är knappast normal heller haha. Jag menar, jag gillar inte saker som är typiska för män, om man nu kan använda ordet “typiska”. Sport bryr jag mig inte om, bilar är för mig plåtlådor på hjul, jag håller mig alltid hel och ren, dessutom gillar jag att diskutera allt mellan himmel och jord och jag släpper inte väder så fort jag får chansen. Däremot gillar jag öl, jag kan slå näven i bordet om det behövs, gillar tekniska saker, vrider gärna nacken ur led när jag ser sötsaker på stan och när jag ska köpa något så går jag inte i timmar och fönstershoppar. Så jag antar att det är en bra balans jag har, som man, och samtidigt har jag en ödmjuk och human inställning till de flesta, och det är väl så det ska vara. Okej, jag generaliserar nog en hel del angående stereotyperna men det är ju så det till stora delar är.

Vi lever ju enligt vissa mönster och ramar, det går nog inte att komma ifrån. Hela världen är ju uppbyggd på det sättet så det är svårt att göra avkall på det.

Kort sagt, jag trivs med mig själv som jag är: en salig gatukorsning, och jag måste säga att det känns jäkligt bra!

P.S: jag är otroligt hetero hahaha. D.S.

Bilder från www.keeneview.com & http://www.zimbio.com/

320cookie-checkJaha så var man bög igen då…