Sex åt alla!

Pornografisk tidning för blinda lanseras (dn.se)

Eller om man ska vara petnoga, det där kanske ska rubriceras som ensamsex, inte sant? Men hur som helst, det är ju jättebra. Varför ska de få det tråkigare för att de inte ser som alla andra. Som en liten notis bör kanske tilläggas att det egentligen heter “synskadade” men det är väl personligt hur man tycker om den saken.

Jag har själv jobbat på en taltidning och fick insyn i verksamheten och stötte på vardagliga saker som vi seende inte tänker på. Vi tar ju detta som givet, att saker är gröna, röda, att de ser ut på vissa sätt, medan de som varit synskadade, eller blinda, från födseln inte har en aning om hur vi menar.

Själv ser jag men 1994, tror jag, fick jag ett ordentligt skrämselskott. Efter år av misskött diabetes hade mina ögon tagit stryk att läkaren varnade mig:

“Om du inte börjar sköta dig nu så kommer du vara blind om två år!”

Ett uttalande som skulle ha skakat om vem som helst, vilket det även gjorde med mig. Så jag började sköta mig bättre. Inte perfekt men bättre och vad jag än idag funderar på är vilken otrolig försvarsmekanism som psyket kan vara. Det blir som en slags mental skyddsvägg som växer upp och till slut skämtade jag om det. Rått men hjärtligt sa jag att “Om jag blir blind så får jag iaf känna mig fram och det gillar nog tjejerna.”

Man blir klokare med åren, och tur är väl det…

360cookie-checkSex åt alla!