All denna reklam!

Har ni tänkt på hur irriterande tv-reklam kan vara? Ja, det är klart att ni har, och de flesta av oss går väl en runda till köket eller till hemlighuset för att slippa skiten.

På ett sätt är ju reklam bra och då tänker jag på produktupplysning. För rätt som det är dyker det upp något som underlättar vardagen eller något man har väntat på ska rasa i pris. Då är reklamen välsignad! Får jag välja själv så är pappersreklam bäst då man kan läsa eller inte läsa, precis när och hur man vill. Sedan har vi som sagt tv-reklamen…

Nu med stärkande enzymer, för extra glans, hjälper mot både värk och feber, ny förbättrad produkt, ny formula, med extra breda vingar, för ilningar i tänderna rekommenderar Sveriges tandläkare, med noll kronor i månaden till alla nät, bara när du surfar bla bla bla…

Känns dessa strofer bekanta? Man undrar ju om inga produkter någonsin blir fulländade och varför de aldrig kommer på något nytt att säga? Nu vet jag inte när världens första schampo tillverkades men jag antar att de haft några decennier på sig att tillverka det perfekta schampot, inte sant? (Sorry Amis jag tror inte att det är Herbal Essences hehe) Och ännu bättre vore det väl om man kunde kombinera alla funktioner, alltså ett schampo som lindrar både värk och feber när du vet vart du har ont, som har enzymer, mineraler, kosttillskott och som man kan dricka, samtidigt som det är så praktiskt att du kan fälla ihop det och förvara under sängen!

Sedan har vi alla de förhatliga reklamjinglarna som sätter sig i huvudet som toapapper under skon på campingsemester. Den ligger där och gnager, fräter, skaver och till slut gör dig galen. Dessutom finns det hundratals av dem och alla är där för att få dig att minnas just deras märke, deras produkt, deras tjänster, som såklart alltid är bäst. Det är som en slags tortyr.

Man undrar vad Genevekonventionen säger om detta?

Bilder från www.contactmusic.com och http://blog.absolutanna.com

380cookie-checkAll denna reklam!