112 akut till polisen

Jag är så jäkla trött ikväll så det blir definitivt inget nattsudd ikväll. Jag vill mest bara ner i bingen faktiskt. Hunden har varit ute och idag fick vi inte se några skumma typer, till skillnad mot igår. Därav rubriken.

Som sagt var jag ute med voff, sista promenaden för kvällen, när jag fick se två människor komma gåendes. Efter ett tag märkte jag att något var konstigt. Det var en tjej och en kille och tjejen skyndade sig bort ifrån killen. Nr hon såg sig över axeln hade killen gömt sig bakom en busskur. Extra skum såg han ju ut med sin huvtröja uppfälld och småsprang lite smygande sådär.

Lite längre bort, på andra sidan vägen, hörde jag att tjejen skrek till “Försvinn” varpå killen försvann skyndsamt rönt hörnet på ett hus och in bland skuggorna. Redan då var jag på väg in med så snabba steg jag kunde för att ringa polisen. Det fattade jag ju att allt inte stod rätt till. Polisen svarade, tog mitt namn och nummer och lovade att sända en bil så snabbt som möjligt, vilket de också gjorde inom rimlig tid.

När jag berättade detta fick jag beröm. För mitt civilkurage. Vilket jag inte förstår alls för jag konfronterade ju inte killen. Vilket iofs kanske var klokt men jag tycker väl att det är ganska självklart att ingripa om man kan. Eller?

Nåja, nu blir det nanna kudde. Det ska bli så skönt! Natti på eder allez 🙂

460cookie-check112 akut till polisen