Skatt på socker, en bra idé

En del tror att det är ett aprilskämt men om jag inte minns helt fel har detta diskuterats förr. Jag tycker det är en jättebra idé att höja skatten på godis och samtidigt sänka för frukt och grönsaker.

Siffror visar att svenskarna äter mest godis i världen, hela 17 kilo per person, vilket kan resultera i fetma och diabetes, vilket i sin tur går hand i hand med hjärt- kärlsjukdomar.

Regeringen däremot gillar inte idén och tror inte att en prisskillnad på 1-2 kronor kommer göra så stor skillnad när det gäller folkhälsan. Det kan jag hålla med om för även om det ger staten ett oerhört bra klirr i kassan så kommer folk ändå köpa sitt godis. Så varför inte göra skatten högre, uppemot 50% vore väl bra?

Snacka om vilken välfärd vi skulle få i Sverige då. Plus må bra av det.

Artikeln i aftonbladet.

Foto: ScanPix

580cookie-checkSkatt på socker, en bra idé