Sverige mot Italien

Tidigare idag såg jag ett reklamavsnitt om Videocracy som skulle visas ikväll på SVT1 och som handlade om vilken oerhörd makt televisionen har i Italien.

Som jag nämnt förut letar jag efter ett annat land att bosätta mig i, främst av den anledningen att Sverige verkar gå mot ideal som jag inte kan rättfärdiga hur mycket jag än vill det.

Hur som helst, jag orkade inte se färdigt programmet för det äcklade mig så. De mest populära inom tv var kvinnorna och jag lovar, de gjorde allt för att nå sin ”dröm”. Det fanns utställningar mitt i staden där kvinnorna fick visa upp sig ur alla vinklar och vrår, vrida och vända på sig som om de vore kreatur på en marknad. Den som var ”snyggast” enligt publiken fick en chans till en tv-inspelning. Men det som slog mig var att alla skulle se så otroligt perfekta ut. Eller kanske jag ska säga plastiga, för det var så de såg ut. Att sedan slänga alla sina moraliska aspekter och värderingar åt skogen bara för att få synas i rutan är ju hemskt. Vilken typ av människa är det som gör sådana saker?

Detta inlägget sammanfaller med ett annat inlägg jag hade funderingar på att skriva, att vi svenska män är så otroligt bortskämda att vi borde skämmas!

Jag har redan sagt det i flera år men folk brukar tro att jag är galen, men faktum är att vi bor i ett land som är smockfullt av modeller. Skratta om ni vill men om ni jämför granntjejen med modellen på sidan 23 av vilken modekatalog som helst….eller hur? Sedan kanske jag må ha helt fel men jag tycker ändå medelsvenskan är ganska intelligent av sig. Till och med över genomsnittet. De går åtminstone inte omkring och visar tuttarna för varenda jönspelle som kallar sig producent.

Nu har jag stuckit ut hakan lite grann, nu är bara frågan vem som ska kasta vad på mig?

En sak är iaf säker, någon flytt till Italien blir det inte!

Se Videocracy på SVT Play här. Klippet är 1:20 långt.

610cookie-checkSverige mot Italien