Heja alliansen!!

Det trodde väl ingen, att jag en dag skulle slå i huvudet så hårt att jag applåderar alliansen? Jojo, så kan det gå…haha.

Nejdå, men jag måste säga att de har varit väldigt handlingskraftiga på de flesta sätt och det beundrar jag. Kanske det var så att sossarna hade stagnerat, tyckt sig ha fixat det grundläggande och bara lät det rulla på för att det fungerade hjälpligt? Sådant kan man ju bara spekulera om iofs. Men överlag håller jag inte med alliansen när det gäller behandlingen av sjuka människor, å andra sidan förstår jag hur de tänkte: ur en ren ekonomisk synvinkel, och pengar är ju viktigt på sätt och vis.

Hur som helst, nu vill de ju tat tag i “flumskolan” och skärpa skollagen, ge lärarna bättre villkor och få en högre status på yrket. Jättebra! det var väl på tiden?

Av egna erfarenheter från speciellt högstadieskolan så tycker jag nog att jag har en ganska hyfsad inblick i hur skolan fungerar idag och det finns en hel del att åtgärda. Främst hoppas jag att lärarna ska kunna få lite mer respekt och lite mer möjligheter att hävda sig. För det är ett tuffare klimat i skolorna idag, något som de flesta människor inte ser då de inte befinner sig i krigszonen (skolan) varje dag. Så jag applåderar alliansen att de äntligen tar itu med detta och jag tror nog att vi alla hoppas på en förbättring.

Fredrik får en klapp på flinten från mig, hans största fan…(host) 😛

Artikeln i DN.

750cookie-checkHeja alliansen!!