Är du en fejkbloggare?

Nu blir de tydligen fler och fler och min egen misstanke är att det kan vara pengarna som lockar. När man kan dikta upp precis vad som helst och dessutom rikta sina budskap på ett sådant sätt att det gynnar dig själv, ja varför inte? Nackdelen är förstås att du lurar kanske tusentals människor, men vad gör det när du får kosing?

Aftonbladet skriver idag om detta, se artikeln här, och de exempel de tar upp är ju rent skrämmande.

Själv har jag testat att fejkblogga, ja tro det eller ej, men jag tyckte det skulle vara ett intressant experiment. Om jag betedde mig riktigt svinigt, sket i alla i min omgivning, om jag skrattade åt arbetarna på mitt företag medan jag själv gick ut på krogen osv. Kort sagt, om jag beter mig som ett ärans praktsvin, och dessutom spär på med lite snuskiga detaljer, vad kommer folket att säga? Hur kommer de att reagera?

Besöksstatistiken talade för sig själv. Efter tre inlägg hade jag fått 350 besökare där samtliga berömde min stil och mina misstankar besannades. Att vara ett riktigt ego lönar sig. Är du dessutom elak och rik så är det ännu bättre.

Efter de tre inläggen lade jag ner hela bloggen. Det var helt enkelt för ansträngande att hålla på att låtsas en massa saker, att hitta på nya grejer hela tiden och även om absolut ingenting av det var sant, kändes det jobbigt. Hade jag fortsatt råder ingen tvekan om att jag hade kunnat skaffa sponsorer m.m. men tanken fanns där, redan från starten, att skulle jag kunna ha ett gott samvete om jag tjänade pengar genom att ljuga? Svaret var givet och bloggen lades ner.

Det slog mig att hela diskussionen om Fejkbloggare, är lite grand samma sak som att diskutera otrohet, inte sant? Det blir svårt att lita på någon igen efter att hemligheten har blivit avslöjad.

Men denna blogg, alltså Anders Frihamn är till 100% verklig och jag är väl egentligen inte hemlighetsfull på något sätt. Jag försöker ge en så rättvis bild av mig själv som möjligt och skriver både när jag är glad eller ledsen. Självklart är det vissa saker jag inte skriver om med hänsyn till mina medmänniskor, men för övrigt tycker jag att jag är en högst verklig blogg.

Lika verklig som en politikers verklighetsflykt 🙂

780cookie-checkÄr du en fejkbloggare?