Grannens lägenhet på Hemnet

Det känns lite konstigt att se den på en hemsida med bilder och allt. Jag satt ju i den lägenheten igår. Det känns faktiskt lite sorgligt men det är ju helt naturligt när hyrorna stiger hela tiden.

Tack vare stora renoveringar de senaste åren har bostadsrättsföreningen varit tvungen att “chockhöja” och nu är vi 4 st som letar ny lägenhet. Ännu en lägenhet är snart till salu eftersom ägaren dog av hög ålder och i andra trappuppgången väntas det bli fler frånfällen inom de närmaste åren.

Men ändå. Det känns konstigt. Man har ju verkligen etablerat sig här i huset och i kvarteret. Man känner igen människorna här omkring och det är faktiskt ett väldigt bra område. Jag skulle sakna att sitta på bänken utanför på somrarna, att prata med grannarna, bli påhoppad av de gamla gubbarna när de har klagomål, att gå till macken bara för att snacka lite med fröken F, att heja på den trevliga tjejen som jobbar inom hemtjänsten….

Jag har sökt om bostadsbidrag nu men chansen att det blir beviljat är ganska liten. Men jag fortsätter hoppas. För här känns det som hemma.

810cookie-checkGrannens lägenhet på Hemnet