Löjlig visning

Det är svårt att hålla sig för skratt när man råkar ut för något sådant som jag var på nu i eftermiddags…

En två på 50,5 kvm i behov av viss renovering, nära det mesta, våning ett och en hyra på 1902 kr/månad. Visst låter det bra? Enda nackdelen är utropspriset på, hör och häpna nu, 275.000 kr!

Att det behöver renoveras är inget snack om saken för parketten i vardagsrummet var fuktskadat och väldigt slitet, tapeterna i hall och vardagsrum hade släppt på flera ställen. Massor av spik- och skruvhål i både vägg, tak och lister. Badrummet hade original badkar och toastol och nu snackar vi 60-tal plus att badkaret hade rost i sig. Dessutom var det målat i en gräslig rosaliknande nyans och toadörren hade fula skruvhål sedan det gamla låset. Köket var nog roligast av allt med en färgkombination som jag misstänker en sprutnarkoman på nojan har åstadkommit. Pissgula väggar, köksluckor i någon slags blåaktig träimitation, bänkskiva i blek marmor, även den imitation och kaklet ovanför diskbänken hade fula, bruna blommor som påminde om 70-talet.

Budgivning? Javisst, den ska jag vara med i men de kan ju glömma 275 laxar iaf. Jag lägger mitt bud på 130.000 kr och det får räcka. Läget är ju guld men det finns så mycket att göra.

Det roliga är att min morfar har faktiskt bott i exakt den lägenheten och han trodde inte sina öron när han hörde priset. Att det sedan var samma mäklare som jag hade råkat på förut i trappuppgången intill var ju lite lustigt. Men han fick ju 310.000 för den förra lägenheten och han trissade väl upp priset ordentligt den här gången trots att den förra var tusen gånger fräschare. Jag undrar om man får göra så?

Hur som helst, det där gjorde mig på bättre humör. Det är sällan man ser sådana överdrifter och man får undra hur vissa människor är kopplade där uppe i hjärnkontoret 🙂

Bilder från http://images.google.com/ och http://finapengar.ws/

860cookie-checkLöjlig visning