Fuskbyggarna i Tv4

Jag såg nyss premiären av Fuskbyggarna och måste säga att jag blev smått chockad. Visst har man hört hur en del byggföretag kan bete sig illa men det här var ju extremt.

Paret Pia och Janne med deras barn skulle bygga till huset och skaffa en övervåning. De anlitade ett byggföretag som de kollade upp ganska noga och sedan var cirkusen igång. Fuskbygge nästan rakt igenom med massor av byggfel, ingen isolering på sina ställen, fuktskador överallt och massor av andra saker som ett seriöst företag aldrig i livet skulle vilja ha betalt för om de hade en gnutta yrkesstolthet.

Värst av allt var att hela familjen fick bo i sin källare, fullsmockad av flyttlådor, utan tak och frysandes över vintern och det gjorde verkligen ont i mig när mamman, Pia, började gråta inför sina barn. Att behöva komma in genom entrén genom en stege kan knappast kallas normalt.

Martin Timell och Lennart Ekdahl var värdar för programmet och det var fantastiskt att se vad de kunde göra för den drabbade familjen. Lennart konfronterade byggledaren och Timell med hans team gjorde om stora delar av huset så att familjen fick en gnutta hopp om livet igen. Det värmde gott att se hoppet tändas igen och se att det fortfarande finns lite medmänsklighet kvar i samhället.

Fuskbyggarna kl 21, onsdagar i Tv4.

Bild: www.tv4.se

1050cookie-checkFuskbyggarna i Tv4