Anders på morgonen

(Riiiing! Riiiing!)
Va i helve…?
(Riiiing! Riiiing!)
Vem fan ställde klockan såhär tidigt? Jag ska tamejf….öh…ja, just det ja, jag måste ju iväg tidigt idag!
(Stänger av väckarklockan)
Men 5 minuter till under varma, goa täcket hinner jag ju med….
Å andra sidan, jag ska hinna gå ut med hunden, äta frukost och halka iväg till bussen…äh, okejdå, jag ska vara duktig och slippa stressa första dagen.

Så jag kränger snabbt på mig lite värmande kläder och snubblar ut i köket, parerar hunden som ligger på golvet, gör en piruett och lyckas fixa igång kaffebryggaren.

Frukosten blir ett äpple och en yoghurt. Funderar på att rosta lite bröd men orkar inte. Det får bli när jag kommer hem igen.

Sätter mig vid datorn och läser lite mejl och förstår inte vad folk gillar med tidiga morgnar. De flesta är sura, tysta och buttra. Alla vill ligga kvar i sina varma, goa sängar liiite till. Dessutom är det bevisat att folks hjärnor sätter igång på allvar två timmar in i arbetsdagen och det är då vi är som mest produktiva. Speciellt tonåringar. Jag antar att detta hänger kvar sedan äldre tiders Sverige, när folk åkte med häst och vagn till arbetet i byarna. Eller nåt. Och vi är inte mycket bättre år 2010.

Tidiga morgnar är grovt överskattade, det har jag alltid tyckt!

1230cookie-checkAnders på morgonen