Lite nyheter

Kort som en 10-åring. – En artikel om 20-åriga Julia som har en sällsynt skada på x-kromosomen och som hatar att bli kallad gullig. Alright, men söt då? För jag tycker hon ser väldigt söt ut. Resten av artikeln kan man läsa via Aftonbladets Plus-tjänst men man kan ju förstå att hennes uppväxt inte varit speciellt rolig.

Fåglarna blir färre. Först trodde jag att de menade på grund av kylan men tydligen är det så att det hänger på avverkningen av våra skogar. Tydligen städas skogarna så noga efter skövlingarna så att inga insekter dras dit, vilket gör att fåglarna inte har något att äta. Då drar de in till städerna istället. Så i morgon ska jag köpa lite frön och en automat så får voff lite att spana på genom fönstret.

Lyxmat åt Svensson. -Helena Trus skriver i sin artikel om att krogarna i Stockholm måste anpassa priserna efter konjunkturen. Hon skriver även att de kan kännas nästintill perverst när man har lågkonjunkturens tabloider fortfarande på näthinnan. Därmed får jag be om ursäkt för jag hade fått intrycket att Helena Trus var rakt igenom kapitalist och därmed oförmögen att ha något samvete. Förlåt Helena, jag hade fel.

Så blir valåret 2010. – Som vanligt är det cirkus på gång och samma saker ska diskuteras. Äldreomsorgen, skolan och jobben är som vanligt heta potatisar samtidigt som det spås bli ovanligt mycket smutskastande. Valfläsk hit och dit och jag kan inte förstå varför det ska pratas om vem som vann debatten hit och dit, det är ju ganska oväsentligt. Det som spelar roll är vad som står i vanliga bokstäver i deras valprogram som alla kan läsa. Om de håller vad de lovar är en helt annan femma förstås.

Mer knark åt folket. – Metamfetaminet flödar in över Sveriges gränser, men är det så konstigt egentligen? Jag såg att Petra redan hade skrivit om det och vi har samma tankegångar om detta fenomen. När samhället sätter allt hårdare press på människorna där vi förväntas att konsumera och prestera mera, när inga jobb finns, regeringen piskar oss i nacken med hot om indragna bidrag och sjukpenning. När idealen för de yngre kommer från MTV eller Projekt Runway där vi ska se ut som supermodeller allihopa med trådsmala midjor eller magrutor. Är det så förbannat konstigt? Jag tycker det är kristallklart.

Slutligen, något roligt….

En snö-plig parkering. – Jag ser att charlotte har parkerat sin bil igen…. 😉

Foto: Aftonbladet.

1260cookie-checkLite nyheter