Det suger att vara med i en styrelse!

Jag är en människa som tycker om lugn och ro. Det ska inte vara högljudda grannar eller bullriga maskiner. Man ska kunna tänka i fred och njuta av tystnaden när man behöver det. Kort sagt, jag gillar lugn och ro och att pyssla med mitt.

Tyvärr har jag varit så urbota dum i huvudet att jag gick med i bostadsrättsstyrelsen här i huset. Visst är pengarna bra men med knappt 1500:- om året och en massa slit så tycker jag det är bland de sämsta timpengarna i världen haha.

Det finns dock en sak som irriterar mig mest av allt. Så fort jag visar mig utanför huset så är det vissa, inga namn, som hoppar på mig direkt och börjar klaga om allt möjligt. Aldrig är det något positivt i att bo här, bara nackdelar och den och den personen är en idiot hit och dit. Om det är så otroligt dåligt att bo här, att vi fått nya badrum, nytt tak och stora, fina balkonger är ju fruktansvärt!! Hur kunde någon ens tro att vi behövde allt det där när huset inte blivit renoverat sedan 1958 och det lossnar delar från balkongerna? Att det läcker in vatten genom taket och det blir mögelskador, det spelar väl ingen roll heller eftersom du bor i trappuppgång nummer 2?

Nåja, nu är allt det där fixat, inklusive stambyten, och hyran höjdes, men över lag är det grymt bra att bo här. Om man bara kunde slippa allt klagande förstås.

Inga namn nämnda men vissa är värre än andra.

  • Om man läser ett brev fyllt med klagomål kan den klagande inte klaga på att man inte tar problemen i en viss ordning, eftersom man läser direkt ur dennes brev.
  • ”Någon” vill ha information om att information ska komma angående information om att information ska komma om information….men vad i h-vete människa?
  • ”Någon” vill ha en förslagslåda i källaren. Men först ska frågeformulär skickas till samtliga 20 lägenheter om vilken typ av skruvar vi ska ha in i väggen, om det ska vara platta eller kullriga huvuden, sedan vilken färg vi ska ha på själva lådan. Ett förslag löd att den skulle vara i finska flaggans färger så att ”någon” blir nöjd.
  • ”Någon” klagade på de nya blommorna i rabatterna och att de boende skulle ha blivit tillfråga om vilka blommor eller annan växtlighet som skulle kunna passa bra. För det första, hur många olika blommor och buskar finns det inte att välja mellan? Gult är fint och därmed beslutar styrelsen att maskrosor passar bra och är lätta att sköta! (ironi).

Ursäkta mig, men hela vitsen med att bo i en bostadsrätt är väl att man inte ska behöva bry sig om småsaker och att de ska skötas av folk anställda för just det ändamålet? Att vi ska ha service?

Pffft! Nu har jag gnällt färdigt och skönt var det tamejfan också hahaha 😛

1660cookie-checkDet suger att vara med i en styrelse!