Anders skriver om sport??!!

Kors i taket, anfäkta och anamma! Nu har någon skitit i det blå skåpet, korsat gränserna och helvetet frusit till is! Eller så har han fått en stroke-krupp-inflammation i vänstra näsborren som har spridit sig likt tyfus upp i hjärnan på honom och nu har han iiiiingen aaaaaaning om vad han gör!!!

Nej, riktigt så illa är det faktiskt inte. Och det är inte sport i sak jag tänkte nämna, men något som har med sport och framförallt skidåkaren Tomas Wassberg att göra.

På svd.se hittade jag en artikel, eller snarare något som kallas för Maratonbloggen, som skrivs av Petra Månström. Antagligen är hon någon som är aktiv inom någon sport och jag skulle kunna googla om jag inte hade så dålig kondition, dessutom skoskav och är lite rädd för att få håll i sidan….

Hur som helst, hon ställer sig frågan om dagens motionärer är för veka. Samtidigt nämner hon att det idag inte är lika trendigt att bli svettig och snorig som det var under 70- och 80-talet. Vilket fick mig att tänka på Tomas Wassberg. Glimtar ur minnet blinkar svagt förbi när han susade fram med massor av is, snö och fruset snor i skägget och detta har jag aldrig tänkt på. Det är ju först idag som jag insåg att det var faktiskt fruset snor han hade på bilderna! Nationens hjälte! Med snor i skägget!

Det är nog sant att idealen ändras med tiderna. Tänk om Pernilla Wiberg hade susat nedför backarna med snor hängandes? Eller om detta fenomen hade spridit sig vidare till andra intresseområden. Då hade Kräk-Eva kunnat bli dubbelt så känd om hon hade nyst samtidigt som hon kräktes i tv. Eller varför inte Arne Weise när han satt i fåtöljen på julafton och presenterade Robin Hood? Dagens gym hade erbjudit gummistövlar med broddar undertill eftersom halkrisken var alldeles för stor i träningshallen och de hade varit sponsrade av Otrivin Nässpray…..

Tiderna förändras och idealen likaså. Nu ska jag brygga lite kaffe. Men jag får nog stretcha lite först.

Maratonbloggen ( http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=17713 )

1730cookie-checkAnders skriver om sport??!!