Nyheterna i korthet

Det var ett tag sedan jag skrev om dagens nyheter men den senaste tiden har det ju inte funnits så mycket att nämna direkt. Iofs, smaken är olika, men idag hittade jag lite intressanta saker att ta upp här…

  • Politikerna vill träffa dig. Nu när det börjar närma sig valet ska politikerna besöka Svensson och se hur det verkliga livet fungerar. Eller som stadsminister Fredrik Reinfeldt uttrycker sig: ”För mig är det ett viktigt sätt att förankra mig själv som ledare”. Socialdemokraterna säger att ”Det personliga samtalet är den mest effektiva kampanjmetoden.” Men seriöst, hur blåsta är folk egentligen? Går ni på den smörjan? Under tre år isolerar de sig och vill inte ta i oss ens med tång, höjer sina löner och manglar så många människor som möjligt för att nå resultat och under sista året innan valet, ja då är vi plötsligt värda något. Då jävlar ska det fiskas röster och anskaffas sympatipoäng hit och dit. Ett stort BLAH! ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6437353.ab )
  • Socialen slängde hennes möbler. Annika Latvaniemi låg på sjukhus och fick besök av socialen som erbjöd henne hjälp med flytten. När Annika kom hem igen fattades åtskilliga saker av hennes ägodelar. Egentligen är inte frågan om detta hände eller inte, snarare det kryptiska svaret man fick från socialen. Anna-Lena Sellergren, chef på Arbets- och Familjestödsförvaltningen säger att ”Våra tjänstemän slänger aldrig bort klienternas tillhörigheter, men det är inte bra om hon upplever det så.” Tanken svindlar. ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6436876.ab )
  • Porrfilm stoppade trafiken. En storbildsskärm utanför Moskva blev, enligt ägaren, troligtvis hackad och visade under 20 minuter scener ur en porrfilm. Klipp på hur trafikanterna reagerade har lagts ut på youtube. Min gissning är att ägaren, eller någon på reklambyrån, haft en liten privat tillställning och kopplat någon av sladdarna fel. Rysk vodka…behöver jag säga något mer? ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6436068.ab )
1740cookie-checkNyheterna i korthet