Banka skiten ur en mobbare

Jag råkade se en artikel på aftonbladet.se om MTVs nya program Bully Beatdown.
Det är allt så ett program där mobbade ungdomar får en chans att ge igen och programledaren lockar med 10.000 dollar om mobbaren klarar en match med en professionell fighter.

Jag kikade runt lite på youtube efter detta och jag förstår att detta har blivit en sådan succé. Mobbaren får njuta av att se när deras plågoandar kastas runt i ringen av ett proffs och de får verkligen ont. Men jag börjar fundera lite på om detta verkligen är rätt sätt att lösa problemet på. Vad händer med ungarna efteråt?

Om mobbaren vinner får han alla pengarna, om han förlorar får mobbningsoffret alla pengarna istället. Men vad händer i framtiden då? Har de verkligen lärt sig något av att få storstryk inför publik? Kommer de sluta mobba andra ungdomar för det? Tillåt mig tvivla.

Sedan slogs jag också av en kille som var där, som var mobbare, hur envis han var. Otroligt starkt ego och han vägrade inse att det var han som var en idiot, att det var han som hade blivit utskämd inför inte bara publiken utan för alla som ser på programmet. Dessutom sitter han där och säger att proffsboxaren slåss som en liten flicka, samtidigt som han själv har hela armen i en mitella.

Man får givetvis ha i åtanke att detta verkar som en bra lösning, speciellt för den mobbade, eftersom vi spelar med barns regler här och att en civiliserad diskussion knappast räcker långt, men jag undrar som sagt vad som händer efteråt, när mobbaren har läkt ihop igen. Jag skulle vara intresserad av att se hur det har gått för de inblandade en månad efter matchen. Blev de kanske bästa kompisar?

Artikeln i Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6430307.ab

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c8_uhaByoBs&hl=sv_SE&fs=1&]

Bild: mtv.com

1770cookie-checkBanka skiten ur en mobbare