Regeringens regler är för krångliga

Det är märkligt ändå.

Tidigare idag var jag iväg till sjukhuset och fick höra nyheter om min kommande rehab.
Det har ju varit otroligt svårt att ens få en diskussion om detta med de ansvariga om varför jag nekas remiss och nu fick jag nej igen. Utan diskussion, såklart. Dock fick jag en hänvisning om att ansöka via primärvården. Lite skämtsamt kan man säga att man inte ska gå till sjukhuset om man är sjuk.

Men visst är det konstigt? Eller som de sa på sjukhuset, det är tack vare alla nya regler som regeringen slänger ut hela tiden och som sedan ska fixas på bästa sätt av vårdgivarna, vilket leder till totalt kaos och ingen vet till slut vem som är ansvarig för vad. Som vårdtagare är det svårt att veta vad som är förväntat att hända eller hur saker ska skötas och när det dessutom gäller nya regler hela tiden, då kan man knappast bli annat än förvirrad.

Men nu vet jag vad som ska göras. Jag ska mejla arbetsförmedlingens utredare och meddela att remissen fått ett nej och att jag ska gå genom primärvården. Sedan får vi se vad som händer.

Otroligt hur snabbt två år går egentligen!

1860cookie-checkRegeringens regler är för krångliga