Att välja idioter

Igår var det mycket tv för min del. Ett av programmen jag råkade zappa förbi, och faktiskt fastnade för, var Big Bang Theory. Handlingen hoppar jag över att beskriva men en väldigt intressant frågeställning uppkom.

Tjejen som precis hade gjort slut med en kille ställde en fråga till sin vän.

”Eftersom jag alltid väljer samma typ av killar och alltid får hjärtat krossat, är det för att jag A: är en idiot som alltid gör samma misstag eller B: jag väljer schyssta killar men alltid får dem att bli totalt annorlunda och hemska? Jag gör dem till idioter?”
Självklart fick man inget bra svar på den frågan men visst är det väl ofta så, att man nästan jämt väljer samma ”modell” även om det brukar sluta i kaos eller åtminstone tårar?
För några månader sedan kom jag på mig själv att falla i den fällan. Jag hittade henne på Bloggportalens ”rulla” och tyckte hon såg alldeles perfekt vacker ut. Så jag klickade mig in på hennes blogg och följde den faktiskt i några månader, ända tills den dagen jag insåg att hon var nästan en exakt kopia av mitt ex. Sjuk eller ont nästan jämt, klagar på allt, trött, lat m.m.m. men oj, vad snygg hon var! haha. En nästan exakt kopia men jag är glad att jag märkte detta i tid, innan det blev något allvarligt av det.
Å andra sidan, för att inte hamna i den sitsen igen, borde man inte välja den totala motsatsen då? Svårt, jag vet, men säkert lindrigast för själen och hjärtat och definitivt mindre risk att bli bitter. Eller jag vet inte, jag spekulerar bara för det är ju ganska svåra grejer det där. Men man undrar ju ibland varför folk dras till totala idioter som bara sårar och behandlar sin partner oerhört illa? Självklart finns det undantag, annars skulle väl ingenting fungera här i samhället men tyvärr fungerar det inte perfekt varje gång. Har man en riktig tur så träffar man rätt direkt och då är det bara att gratulera.
Nåja, jag funderar vidare…

(Tillagt den 13 januari; detta var inte tillägnat någon speciell person utan bara en flyktig tanke)

1890cookie-checkAtt välja idioter