Lite skön musik på kvällskvisten, Tarja Turunen

Underbara Tarja Turunen, före detta sångerska i Nightwish. En sådan underbar röst den människan har och överallt på youtube finner man olika klipp i hennes ära.

Jag undrar, när jag ser henne, hur det känns att vara Tarja. Hyllad och älskad verkar det som, men för vad? Hon är ju otroligt vacker och med en utomordentlig röst och…ja, det är väl det som de flesta fastnar för. Som vanligt är det svårt att lära känna någon som man bara läser om, eller för den delen, ser på youtube.

Genom hennes musik, sedan hon påbörjade sin singelkarriär, tycks det som att hon är en känslig människa som försöker se det vackra i livet och som gärna sätter sin själ i sina texter. Likt en konstnär som har själen som pensel på livets duk.
Kanske jag har fel, jag vet inte. Men jag antar att det inte är lätt att bli specialbehandlad för ens utseendes skull. Å andra sidan, vem blir inte det?

Hur som helst, jag tänkte ge er två helt underbart vackra melodier med Tarja. Den första är en jättefin blandning av väldigt vackra bilder som påminner mig om att det faktiskt finns väldigt mycket vackra saker här i livet. Saker som vi ibland inte lyckas att se.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L58O7Qfid5U&hl=sv_SE&fs=1&]

Det andra klippet är från när Tarja sjunger Schuberts Ave Maria, 2006 i Lahti, Finland. En av de bästa versionerna jag någonsin har hört.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=O_vMEvcPDGs&hl=sv_SE&fs=1&]

1980cookie-checkLite skön musik på kvällskvisten, Tarja Turunen