Facebook borde anmälas

De senaste dagarna, eller ja, egentligen veckorna, har jag upptäckt en sak med Facebook. De små annonserna som dyker upp när man spelar något av Facebooks onlinespel. Har ni märkt dem också? De sitter till höger och utlovar en massa tomma saker. Eller egentligen inte, för de är så otroligt enkelriktade och tråkiga!

”Browse all females – View all singles at ……”
”Jag letar efter dig! Vill du också gå på söndagspromenad och bla bla bla…”
”Meet thai lady”
”Träffa mig ikväll! (bild på någon tjej) Chatta och flörta med singlar i din hemstad.”

Min nya hobby har börjat att bli att ogilla dem. Det finns ju möjlighet att klicka intill dem och rapportera dem som, i detta fall, repetativa och möjligtvis irriterande, så det gör jag nu haha.
Men detta med anmälan då? Jo, jag menar att Facebook troligtvis läser av min profil och anpassar annonserna efter vad jag har angett, men tänk om jag hade varit gay? Eller kanske det finns sådana annonser som faktiskt riktar sig till gayfolk också?

Sedan finns det ju faktiskt de som gillar att vara singlar och med tanke på att samhället är annorlunda idag, jämfört med typ 50 år sedan, så kanske inte tvåsamhet är det ultimata.

För några år sedan jobbade jag med en muslimsk kille, Ali hette han, och han var från Somalia. Han berättade att han hade tre fruar i hemlandet och han varje månad skickade hem lite pengar.
Det intressanta var när han berättade att tre var det ultimata antalet fruar man kunde ha. Eller som han själv uttryckte det:

”-En fru är bla bla bla, två fruar är två mot mig men tre fruar, perfekt. Då de prata med varandra och inte störa mig.”
Kanske en sådan familjemodell vore något för Sverige och kanske han hade rätt men han var ganska gråhårig för att vara under 30…. 😛
2190cookie-checkFacebook borde anmälas