Dags att jaga varg – i riksdagshuset

Jag har medvetet väntat i några dagar att skriva om detta. Dels för att jag ville veta mer och dels för att se vad det egentligen handlar om. Droppen som fick bägaren att rinna över, eller snarare som fick mig att börja skriva om detta är AMs otroligt kloka inlägg om vargjakten, och hon har en väldigt bra poäng: Vem gör mest skada, en vargstam med 200 individer eller ett människosläkte på 6,7 miljarder?

Okej, jag vet att man inte kan räkna riktigt på det sättet men om man ser på saken när vi pysslar med miljöförstöring, slakter utan bedövningar, skövlingar av regnskogar m.m. vore det då inte mer rättvist om vi sköt av ett antal miljoner människor istället?

Det vanligaste argumentet för att “skjuta av” vargar, brukar vara för att skona bland annat får. Vi har ju alla läst om rivna får här och var. Men det är då jag får eld i blick och undrar, dels väldigt upprört, varför i helvete (förlåt) gör ni inget åt saken då era förbannade pundhuvuden? Jag menar att vi lever i en tidsålder då vi kan resa till andra planeter, ha bilar som går på el, använder saker som GPS och alla andra otroligt fyndiga maskiner som ska underlätta vår vardag. Varför ända in i helskotta kan ni inte uppfinna något säkert sätt att förvara fåren på? Eller för den delen, annan tamboskap?

Iofs tror jag redan detta finns, det är bara det att det kanske inte finns ekonomi till sådana omställningar. DÅ har Anders ett förslag, och lyssna nu noga Eskil Erlandsson (C), jordbruksminister i Sverige sedan 2002… Om alla politiker går ner i lön med 15% under ett år och samlar dessa pengar i en speciell fond så skulle det åtminstone vara en start, inte sant? Sedan ska de pengarna gå till “stackars fattiga bönder” och deras inköp av säkrare stängsel för fårhjordarna.

Jisses, ska jag behöva lösa alla era problem? Ni är ju bra hopplösa….

När man sedan i dagens aftonbladet läser om skjutglada jägare som inte har någon koll eller om politikerna som haft ännu mindre koll så börjar man ju undra hur detta ska gå. Av ren klantighet har vi väl inga vargar kvar snart. Till jägarna har jag ännu ett råd: ta en runda i riksdasshuset istället, där har ni både Smilfinkar, Tjurskallar, Högtravare och envisa åsnor.

Bilder från Jägareförbundet i Gävleborg och aftonbladet.se.

2180cookie-checkDags att jaga varg – i riksdagshuset