När är man händig egentligen?

Jag fick en fråga tidigare idag huruvida om jag var händig. Men jag undrar när är man egentligen händig?
Är det när man kan spika i en spik, bygger ett eget hus eller vet vad en hammare är?

För egen del gillar jag att både meka, att fixa, laga, dona. Datorer kan jag både laga och bygga, jag vet hur man byter däck, olja och förgasare i de flesta bilar. Samtidigt som jag gärna gör små snickerier. Senast satte jag små hjul under ett hörnskåp och dessförinnan byggde jag en liten bokhylla åt min mamma där hon kan förvara sina kokböcker på. Jag vet vad de flesta verktyg heter och hur de ska användas, vilket jag lärt mig genom åren av eget intresse och att jag faktiskt hade Teknik i högstadiet. Med andra ord, jag pysslar med allt möjligt så länge inspirationen finns där.

Men ändå skulle  jag nog knappast kalla mig för speciellt händig. För mig betyder händig att kunna bygga en stuga eller allra helst, ett eget hus. Det får jag nog skjuta på framtiden lite grann. När jag fått kapital nog att starta min gård ute i buschen, ihop med min stora ladugård fylld av konstiga maskiner och uppfinningar! 🙂

Men tummen mitt i näven, det har jag knappast. Frågan är vart gränsen går för att få kalla sig händig?

Bild från www.oh-handyman.com.

2220cookie-checkNär är man händig egentligen?