Hundattack +piss off Aftonbladet

Jaha så har det hänt igen. En 11-åring denna gången som blivit biten och mörbultad av en…hund. Ja just det, hund. Tror ni aftonbladet hade fläskat på så feta rubriker om det varit en tax, liten cotton white terrier eller en chi-hua-hua? Nej, just det.

Rottweilers och pitbulls är som vanligt offren i sådana här artiklar och jag blir så trött på att tidningarna kör något slags mediakrig mot ett fåtal raser. De är stora, ja, de är starka, ja, de har ett starkt psyke, ja. Men så krävs också rätt människor att både uppfostra dem och föra dem, annars blir det såhär.

Ingen vet i skrivande stund vad som satte igång attacken men en balanserad och lugn hund gör inte så utan anledning. Det är väl bara en tidsfråga innan det kommer fram att 11-åringen kastade sten på hunden eller ryckte den i svansen. Men sådant skapar ju inte rubriker hos kära Aftonbladet.

Nästan sist i artikeln står det att en avlivning skulle ske på eftermiddagen. Är det inte människan som är ansvarig för djuret? Är det inte de som borde gå en körkortsutbildning för hundar, modell större & starkare, eller själva få konsekvenserna?

Hundar är hundar, människor är människor och hunden ska alltid vara underordnad människan. Lär er det någon gång. Och sluta kalla de större muskulösa hundarna för kamphundar. Det är isf vad de fostras till, inte vad de är födda till.

Tack slutligen till reportrarna Sofia Ström och Carina Bergfeldt och er chefredaktör Jan Helin som ytterligare späder på den här myten.

Artikeln.

2390cookie-checkHundattack +piss off Aftonbladet