Bostadsmarknaden i Stockholm

Eller egentligen hela bostadsmarknaden är totalt åt h-vete. I förra veckan fick jag reda på att i det område jag bor i kan man få betala ända upp till 300.000 kronor för ungefär 65 kvm. Jo, säkert hörrudu, men vem sjutton skulle ge så mycket egentligen?

Jag ska inte säga att jag förstår bostadsmarknadens prissvängningar, för det gör jag inte, men när jag läser i Aftonbladet att en lägenhet på 45 kvm i Vasastan kostar 4,5 miljoner börjar man ju förstå att något är väldigt fel. Det verkar ha blivit någon typ av hausse eller statusjakt att vara en idiot och betala så mycket som möjligt för att få tak över huvudet. Och att vara ännu mer idiot att försöka få människor att betala så mycket.

Hade jag varit intresserad av att sälja min lägenhet idag skulle jag inte vilja ha mer än max 70.000 kronor faktiskt och det är tydligen jättebilligt för 64 kvm. Varför? För att jag inte vill medverka i den kapitalistiska, penninghungriga hysterin när så många människor, främst studenter och yngre människor behöver tak över huvudet.

4.5 miljoner för en liten lägenhet, känn dig blåst.

Läs artikeln här. Bild: Aftonbladet.

2450cookie-checkBostadsmarknaden i Stockholm