Kontrakt för politiker

Nu är det september och ungefär ett år kvar till riksdagsvalet. Löftena börjar komma, likaså léendet på våra politiker och fjäskfaktorn börjar höjas. Sänkt skatt hit, mer bidrag dit. Det är som vanligt vart 3,5:e år.

Som vanliga människor förväntas vi följa allehanda regler och lagar. Vi undertecknar kontrakt och köpebrev, kvitton med mera, bara för att understryka att vi ska kunna hålla oss till reglerna, vilka de än må vara. Det är vi som ska rätta oss efter samhällets regler, ideal och normer, ibland i en kanske för utsvävande form måhända, men ändå.

Men hur kommer det sig att politikerna, som vi litar på, kan bete sig lite hur som helst? Borde inte de skriva på något slags kontrakt att vissa av vallöftena ska faktiskt infrias och besannas?

Hade jag ställt mig på Stora Torget i Borås och skrikit ut att jag lovar att göra en massa saker och inte infriat löftena, hade inte jag blivit satt i kurran då? Åtalspunkt: förtal, ljug, förargelseväckande beteende och falsk marknadsföring. Eller kanske jag kan gå till SIBA och lova att jag ska betala tillbaka inom 24 månader?

Nejfan, det är skillnad på folk och fä.

Bild: www.hulu.com

2570cookie-checkKontrakt för politiker