En nackdel med bloggandet

Förr var jag trött som f-n på dessa menlösa bloggar, de som handlade om mat, träning, mammor, mode, smink m.m.m. men de har jag faktiskt accepterat. Kors i taket! Helt enkelt av den anledningen till att jag inte läser dem för jag har insett att jag faktiskt inte behöver ha en åsikt om allting. Speciellt inte om ytliga saker.

Däremot har jag hittat något nytt som irriterar mig, och som faktiskt oroar mig lite. Kika på det här urklippet som jag fann på Faddes blogg:
——————————————————————————–

——————————————————————————–

För mig är det oroande att folk verkligen bryr sig såpass mycket att skriva så mycket om något de inte vill läsa om. Att det sedan finns folk som anser sig ha rätten att säga åt folk vad som är bra eller dåligt, intressant eller inte verkar lite ”style a la Stalin” inte sant?

Likadant är det på de tjejerna som viker ut sig varje dag och som visar upp allt möjligt på sina bloggar. Själv tycker jag inte om det men hör och häpna, då läser jag inte bloggarna! Visst är det tröttsamt att se tuttar överallt eller läsa om enbart träning men jag har faktiskt ett val. Det är mer tröttande att läsa kommentarer som man redan läst hundratals gånger än bloggen i sig. En klassiker är ju…

”Vad tycker dina föräldrar om det du gör här? Varför skaffar du dig inte ett jobb som alla andra? Du borde skämmas” o.s.v. m.m. bla bla bla….

Det ÄR faktiskt ganska enkelt. Läs inte, klicka vidare och ignorera. Ju färre läsare på sådant du inte tycker om, desto färre bloggar om det du inte gillar. Ett mycket mer demokratiskt sätt än att hoppa på folk som faktiskt skriver om vad de vill i demokratin vi kallar Sverige. Dessutom är det både tråkigt och irriterande med arga kommentarer.

Amen.

2560cookie-checkEn nackdel med bloggandet