Meningen med livet

Jag råkade snubbla på någons blogg och tyckte det var ett faschinerande ämne. Självklart har man snuddat vid tanken och undran förr, men detta var ganska bra skrivet.
Meningen med livet är knappast att blogga, jobba, resa eller ha kul, skriver hon. Kanske är det kärlek, till allt och alla, vilket skulle göra oss till bättre människor. Eller kanske det inte är så enkelt? Varför ska det nödvändigtvis vara något skönt och trevligt som är meningen med livet? En del skulle nog hålla med om att tortyr är det istället.

Kanske är livet en stor fälla där njutning och själsligt välbefinnande är en smart placerad dimridå och att belöningen efter livet är ett h-vete bara för att man fallit för tricket att livet ska njutas?

Självklart har jag inget svar, och inte du heller. Men hoppas kan man ju alltid göra

2600cookie-checkMeningen med livet